PE SCURT...

La Cluj-Napoca, a avut loc cea de-a cincea Conferintã Nationalã a Fundatiei Române de Osteoartrologie "Osart" si a fost dedicata osteoporozei. Cu aceasta ocazie s-a organizat Cursul International de Osteoporoza cu Certificare in Osteodensiometrie, unde, alaturi de Fundatia Romana de Osteoartologie „Osart”, au participat International Osteoporosis Foundation (IOF), Societatea Română de Reumatologie(SRR) si Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România(ASPOR).
Cursul s-a adresat medicilor cu preocupari in osteoporoza, indiferent de specialitatea acestora, medicilor de familie precum si cadrelor medii interesate in operarea aparaturii osteodensitometrice. Prezentarile teoretice au fost sustinute de experti din strainatate agreati de IOF, in colaborare cu lectori numiti de organizatorii locali. La incheierea cursului participantii au putut sustine un examen pe baza de chestionar, dupa promovarea caruia li s-a putut acorda Diploma IOF in Osteodensitometrie.
In cadrul cursului au fost de asemenea prevazute demonstratii si lucrari practice, unde grupuri mici de cursanti s-au putut familiariza, prin rotatie, cu tehnica osteodensitometriei cu fascicul dual de raze X (DXA) si ultrasonometria (QUS), avand la dispozitie aparatele utilizate in mod curent in Romania.

 

REVISTA ROMANA DE REUMATOLOGIE
(editie speciala pentru conferinta)Participantii la aceasta Conferinta au primit gratuit si Suplimentul Revistei Romane de Reumatologie, in al carui sumar au fost publicate programul Conferintei si rezumatele lucrarilor prezentate.

>> Click pentru detalii Revista Romana de ReumatologiePROGRAMUL CONFERINTEI