Societatea de Neurologie din Romania este o organizatie profesionala si stiintifica a medicilor neurologi, neguvernamentala, apolitica, nonprofit, cu personalitate juridica deplin autonoma din punct de vedere structural, functional si economic.

Ea include cadrele cu pregatire superioara, clinicieni sau cercetatori neurologi din Romania care sunt interesati de practica, invatamantul sau cercetarea neurologice sau in domeniile conexe. Aceste afectiuni neurologice au o gama larga si tratamentele lor sunt in continua schimbare, existand tot mai noi si mai eficiente tratamente. Cunoasterea a cat mai multora reduce riscul erorilor in stabilirea diagnosticelor si in alegerea strategiilor de combatere a lor.

Pentru acest tip de afectiuni, cel mi des, ingrijirea pacientilor nu se refera numai la tratamentul medicamentos; exista si factorii care tin de familie si mediul in care traiesc bolnavii respectivi, factori psihologici care pot duce la o ameliorare a calitatii vietii acestora. Este foarte importanta deci colaborarea intre medicul neurolog si familiile cu pacienti afectati de boli neurologice, totul inscriindu-se intr-un program mai larg de tratare a acestor maladii.

Medicii neurologi au deseori nevoie de cunostiinte interdisciplinare iar prin publicatiile ce le sunt destinate isi pot ridica permanent nivelul pregatirii stiintifice.